You are currently viewing Zašto je kartonska ambalaža dobar izbor za mlečne proizvode?

Svakoga dana u prodavnicama prehrambene robe nailazite na različite kartonske ambalaže jedinstvenog dizajna i izgleda. Upravo iza te ambalaže stoji tim stručnjaka koji je odlučivao o njenom izgledu, veličini i sličnim detaljima važnim za skladištenje, transport, ali i iskustvo potrošača koji su krajni korisnici proizvoda. 

Praktične i originalne ambalaže od kartona su one koje primenom jednostavnih i interesantnih dizajnerskih rešenja potrošačima nude jedinstven, ali i upečatljiv izgled i iskustvo korišćenja, kao i funkcionalno pakovanje idealno za različite prilike. 

U nastavku teksta pozabavićemo se kartonskom ambalažom koja sa razlogom predstavlja trend na globalnom tržištu. Takođe, biće reči o dizajnu i praktičnim pakovanjima kartonskih ambalaža u kojima možete pronaći brojne mlečne proizvode.

Kartonska ambalaža – ekološko rešenje za pakovanje mlečnih proizvoda

Kartonska ambalaža predstavlja takozvanu EKO ambalažu, sačinjenu od biorazgradivih materijala iz obnovljivih izvora. Upravo zato su kartonska pakovanja mlečnih proizvoda najpogodnija u pogledu zaštite životne sredine. 

Ovakva pakovanja treba da ispunjavaju određene zakonske, marketinške, zdravstvene kriterijume i da budu podložni reciklaži. 

Kada su u pitanju mlečni proizvodi i kartonska ambalaža, za očuvanje kvaliteta i dugotrajnosti proizvoda važan je i kvalitet materijala, te je za pakovanje proizvoda od mleka, najpogodnija višeslojna kartonska ambalaža. EKO pakovanje možete prepoznati po univerzalnim oznakama na proizvodima. 

Izdvajaju se zelena tačka sa strelicom koja označava da je proivođač na neki način pomogao recikliranju ambalaža u Evropi, ali ne i nužno da možete reciklirati tu ambalažu. Pomenućemo i Mobiusovu petlju sa strelicama u obliku trougla, znak koji verovatno najčešće viđate. Ova ambalaža može se reciklirati. 

Takođe, ističe se i zelena kružna strelica, oznaka koja se nalazi na većini proizvoda pogodnih za recikliranje i predstavlja poziv na akciju, tako što potrošaču poručuje – Recikliraj!

Izuzev navedenih ekoloških prednosti, kartonske ambalaže imaju i benefite koji se ogledaju u očuvanju svežine mlečnog proizvoda, koja nam je s razlogom važna kada su prehrambeni proizvodi u pitanju. Takođe, zbog svog praktičnog pakovanja, kartonska ambalaža lako se skladišti u frižideru i ne zauzima mnogo prostora. 

Praktičnost kartonske ambalaže – kako nam pakovanje može pomoći?

Praktičnost ambalaže mlečnih proizvoda je izuzetno važna, posebno kada govorimo o proizvodima kao što su mleko, jogurt, voćni jogurt ili mlečni napitak sa kafom. Razlog zbog kojeg je praktičnost značajna je jednostavan. Navedeni proizvodi u većini slučajeva predstavljaju artikle “za poneti” koje ste namenili za pauzu na poslu, ili ih spakovali detetu za školu. 

Kao najpraktičnija pakovanja izdvajaju se kartonske ambalaže sa poklopcem, te određeni napitak možete konzumirati u više navrata tokom dana bez razmišljanja da li će se prosuti, a isto tako ga možete odložiti u frižider i ostaviti za naredni dan. 

Koliko je zapravo važan dizajn kartona?

Dizajn proizvoda je ono što zapravo privuče pažnju kupca ka određenom artiklu, a složićemo se da sirov karton ne izgleda naročito atraktivno bez atraktivnog dizajna i industrijske obrade. 

Pojedine kompanije na našem tržištu izgradile su snažan vizuelni identitet koji olakšava kupcima odabir proizvoda, a sam brend izdvaja iz mora drugih sličnih proizoda. Danas kartonska ambalaža može izgledati izuzetno lepo!

Sigurni smo da i sami možete da se setite kartonske ambalaže određenog proizvoda koji niste videli godinama, a konzumirali ste ga u nekom periodu vašeg života, upravo jer je ostavio snažan utisak na vas. Vizuelni identitet određenog brenda pre svega govori o njegovoj ozbiljnosti i profesionalnosti. 

Kada govorimo o tržištu prehrambenih proizvoda, mogu se izdvojiti kompanije koje dug vremenski period proizvode ambalaže upečatljivog dizajna koje se godinama unapređuju u korak sa modernim tehnologijama i mogućnostima koje one pružaju. Moramo reći da to nije greška jer je taj kontinuitet dobro poznat kupcima, koji će sa lakoćom posegnuti za omiljenim proizvodom sa police. 

Kartonska pakovanja su sasvim sigurno nešto što će nas privući da uzmemo određeni proizvod sa rafa, a izuzev toga, važno je da birate mlečne proizvode, odnosno brendove koji su svojim kvalitetom zaslužili vodeće mesto na srpskom tržištu.

Ostavite odgovor