You are currently viewing Vodič do odabira najboljih tricikala za decu na tržištu

Tricikli za decu spadaju u kategoriju igračaka koje savršeno spajaju zabavu i razvoj motoričkih veština kod deteta. Na tržištu možete pronaći mnogo različitih modela tricikala za decu svih uzrasta, pa čak i tricikl za bebe, a kako izabrati onaj pravi, pročitajte u nastavku teksta.

Zašto su tricikli pogodni za razvoj dece i kako da odaberete najbolji?

Tricikli za decu su više od obične igračke jer su zabavni, bezbedni i stabilni i pružaju deci nezaboravne trenutke prave vožnje i samostalnog istraživanja sveta oko sebe i na taj način postiču motoriku, radoznalost i samostalno zaključivanje kod deteta.

Kada birate idealan tricikl za dete, vodite računa o sledećem:

1.     Prilagodite tricikl uzrastu deteta

Ako je u pitanju beba, morate birati modele koji su specijalno dizajnirani da budu stabilni za sasvim malu decu koja tek uče da sede, dok za stariju decu možete birati modele koji su laki, ali i stabilni. Birajte kvalitetne modele koje će starije dete moći da ostavi mlađoj sestri ili bratu.

2.     Vodite računa o sigurnosti

Ovo je veoma važan faktor pri odabiru i zato birajte isključivo modele koji imaju sigurnose pojaseve, čvrstu i stabilnu konstrukciju sa bočnom zaštitom, kočnicama i osloncem za noge.

3.     Ne zaboravite praktičnost

Na tržištu postoji veliki broj tricikala koji prate rast vašeg deteta pa ih mališani mogu koristiti tokom nekoliko faza razvoja, jer se visina sedišta i volana prilagođava potrebama deteta

4.     Zahtevajte izdržljivost i kvalitet

Ako je tricikl izrađen od kvalitetnih, čvrstih materijala koji dobro podnose zamor i habanje, vožnju po neravnim površinama, kao što su pesak i kamenje, oni će trajati znatno duže, na vaše i na zadovoljstvo vašeg deteta.

5.     Funkcionalnost je takođe važna

Uvek izaberite tricikl sa više rasklopivih dodataka, jer će vam ova funkcija mnogo značiti prilikom pakovanja u automobil ili tokom šetnje, zato što se rasklopive tende, korpe ili podloge za noge lako skidaju i pakuju i isto toliko lako montiraju na tricikl.

6.     Birajte modele sa adekvatnom cenom

Kada znate kojim budžetom raspolažete, lako ćete uskladiti ponudu i mogućnosti, ali morate da znate da niža cena ne znači neminovno loš kvalitet. Zato, pažljivo pratite akcije i za nižu cenu uzmite model koji se vama dopada.

tricikl-autic

Važni su i praktični pomoćni dodaci uz dečiji tricikl

Uz tricikl za decu često ćete dobiti praktične i korisne dodatke koje možete montirati tek kada vam budu potrebni. Mnogi modeli tricikala poseduju:

  • žaštitne tende sa UV zaštitom koje štite dete sunca i štetnih UV zraka
  • korpice za skladištenje u kojima dete može poneti igračke, užinu, sokić ili vodu
  • roditeljska drška za guranje bicikla kojom sasvim možete da kontrolišete vožnju dok su deca mala, kada su umorna ili ukoliko teren za vožnju nije bezbedan. Drške se jednostavno demontiraju kada mališani žele da voze sami
  • praktični podupirač za noge na koji dete jednostavno i bezbedno spusti nožice da se odmori dok vi gurate tricikl
  • sigurnosni obruč koji obezbeđuje da dete ne ispadne čak i ako zaspi u tokom vožnje, a koji se lako demontira kada kada mališani porastu

Popularni dečiji tricikli za lični višestruki benefit deteta

Već decenijama, popularnost tricikala za decu, kao retko koja druga igračka, beleži konstantan rast jer pedijatri potenciraju na dokazanom pozitivnom uticaju vožnje na motorički i kognitivni razvoj deteta.

Samostalna vožnja tricikla jača mišiće tela, poboljšava rast deteta, razvija motoriku i ima ogroman uticaj na razvoj pažnje, koncentracije i logičkog zaključivanja. Stručnjaci su konstatovali da deca koja u detinjstvu uživaju u vožnji tricikla u odraslom dobu lakše upravljaju automobilom i imaju izraženije veštine multitaskinga.

Kako najlakše kupiti dobar tricikl za decu?

Kao i sve drugo danas, online. Kada govorimo o triciklima za decu, moramo reći da na našem tržištu postoji bogat asortiman modela koji zadovoljavaju sve kriterijume praktičnih saveta za izbor najboljeg. Zato birajte proverenu prodavnicu dečijih igračaka i opreme koja u svojoj ponudi ima različite vrste tricikala, prilagođene svim vašim potrebama. U online prodavnicama lako, brzo i jednostavno izaberite najbolje tricikle za devojčice i dečake. Iz udobnosti svog doma poručite svojoj deci najlepši poklon uz koji će se zabavljati, rasti i razvijati se.