You are currently viewing Sudomašine – inovacija koja je neverovatno olakšala svakodnevnicu

Domaćinstvo zahteva veliki broj svakodnevnih poslova, koji se najčešće prepoznaju i vide onda kada se ne završe na vreme, ili u planiranom roku. Pranje sudova, veša, usisavanje, čišćenje enterijera i brojni drugi poslovi, zahtevaju kontinuitet i posvećenost, nekada i svakoga dana. Veliki broj porodica i dalje održava higijenu sudova ručnim pranjem, što nedostatak tople vode takođe može dodatno otežavati i usložnjavati. Zbog toga, sjajna inovacija kao što su sudomašine, olakšala je svakodnevnicu u domu.

Mnogo je razloga iz kojih je važno nabaviti mašinu za pranje sudova u modernom vremenu, pre svega jer štedi vreme, trud, rad, novac i energiju ljudi, uz osećaj rasterećenja i slobode. Pored toga, inovativna tehnologija učinila je dostupnim pranje sudova uz energetsku efikasnost, troškovnu isplativost, ekološku zasnovanost i maksimum radnih performansi, i sve to po sjajnim cenama. Uštede su svestrane i neverovatne, zahvaljujući čemu je tražnja za sudomašinama izuzetno porasla u poslednjim godinama.

Na šta obratiti pažnju kada se bira sudomašina?

Ukoliko se planira kupovina mašine za pranje sudova, bitno je razmotriti šta je tačno potrebno za svoj dom. U tom smislu, dostupne su samostojeće i ugradne sudomašine, koje se biraju na osnovu predviđenog mesta za njihovo postavljanje ili ugradnju u postojeću kuhinju. Pored toga, kupcima su na raspolaganju modeli koji istovremeno peru 6, 9 ili 12 setova sudova, a dimenzije se najčešće kreću od 60 i 90 centimetara. Svakako, dostupni su i modeli od 55 ili 95 centimetara, kao i specijalni mehanizmi ugradnje u raspoloživom prostoru.

Pored toga, radi se o beloj tehnici koja se najčešće izrađuje u beloj, sivoj ili crnoj boji, ali moguće je i tražiti specijalnu porudžbinu od proizvođača, što najčešće nešto više i košta. Takođe, sudomašine izrađuju se često od kombinacije nerđajućeg čelika, plastike, dodataka od pvc-a, gume i metala, pa i u tom smislu kupci mogu pronaći preporučljivo rešenje za svoj dom. Uz sve što je navedeno estetski, bitno je obratiti pažnju i na performanse koje će sudomašine imati, odnosno programe, funkcije i primenu modernih tehnoloških dostignuća, što će biti obrazloženo u daljem tekstu.

Funkcije koje su važne za kvalitetne performanse sudomašine

Da bi sudomašina bila efikasna važno je da funkcije pokazuju vrhunske performanse, sa osvrtom na ekološku odgovornost, energetsku efikasnost i detaljno pranje posuđa. Naime, bitno je da postoji mogućnost bar nekoliko nivoa temperature za pranje, uz adekvatno brzo ili postepeno sušenje posuđa. Takođe, sistem zaštite čaša, tanjira i drugih sudova od lomljenja značajan je za njihovo čuvanje, dok sistem samočišćenja sa filtriranjem obezbeđuje kontinuitet održavanja higijene na visokom nivou.

Pored toga, skala efikasnosti sušenja kreće se od G do A, od najmanje do najviše efikasnih, respektivno. Programi su brojni, od pretpranja do intenzivnog pranja, sve do 70 ili više stepeni, uz praćenje nivoa potrošnje vode, što godišnje iznosi oko 2240 litara za 280 pranja. Takođe, sudomašine vrhunskog kvaliteta, kao što su Bosch, karakteriše i senzor punjenja, automatsko prepoznavanje sredstava za čišćenje, zatim regenerativna elektronika, fleksibilne korpe koje omogućavaju smeštanje velikog broja posuđa, uz energetsku efikasnost.

Bosch sudomašine – izbor koji stvara zadovoljstvo u svakom trenutku

Renomirani proizvođač koji uživa najveće poverenje kupaca u modernom vremenu, jeste Bosch. Kvalitetnim asortimanom proizvoda koji obuhvata veliki broj tipova bele tehnike, u koje se ubrajaju i sudomašine, opravdano neguje lojalnost kupaca i čini ih izuzetno zadovoljnim. Bosch sudomašine dizajniraju se sa osvrtom na vrhunski kvalitet svih delova – motora, unutrašnjosti i spoljašnjosti izrađene od nerđajućeg čelika, uz bogat kapacitet pranja velikog broja različitog posuđa. Mehanizmi prskalica sa talasima, podešavanje intenziteta, dužine trajanja i temperature pranja i sušenja sudova, samo su neke od inovativnih funkcija koje imaju ove sudomašine.

Pored toga, energetski su efikasne pa ne stvaraju visoke troškove električne energije, već su isplativo i sjajno rešenje koje štedi i vreme i novac. Potrošnja energije za najveći broj modela ne prelazi nivo od 180 kWh godišnje uz standardnih 280 ciklusa čišćenja uz punjenje hladnom vodom i potrošnji uz niske režime snage. U zavisnosti od načina i dinamike korišćenja sudomašine, razlikuje se i nivo potrošnje, koji je generalno nizak. U pogledu dizajna, postoje inovativni LED ekrani za prikazivanje doziranja soli, sredstva za sjaj, deterdženta i podešavanje svih parametara, moderne su i lepe gde god da se postave ili ugrade.

Sudomašine predstavljaju moderno rešenje za održavanje higijene sudova, zahvaljujući kojem je postalo pravo zadovoljstvo isprljati veliki broj posuđa, koje će kroz najviše nekoliko sati biti u potpunosti spremno za korišćenje iznova. Proizvođač kao što je Bosch neguje tradiciju izuzetnog kvaliteta, posvećenost potrebama kupaca i kontinuirane pogodnosti kao što su akcije i odlične ponude artikala na sniženju, uz koje su i troškovi kupovine sudomašine zaista zanemarljivi, a koristi višestruke.