You are currently viewing Neka uspomene traju zauvek

Dan venčanja je prekretnica u životu svake osobe koja je pronašla srodnu dušu i želi da putem braka stvori čvrstu vezu sa njom. Kroz prigodno slavlje planski ili spontano se stvaraju momenti koje zasigurno ne želite zaboraviti.

Uspomene sa svadbe moguće je na više načina dokumentovati i sačuvati od zaborava. Osim standardnog rešenja kao što je fotograf, dopustite sebi da budete originalni i kreativni.

FOTOGRAF I SNIMATELJ

Slikanje i snimanje svadbenog slavlja postao je standard kada se radi o organizaciji i realizaciji istog. Fotografije i snimci ostaju decenijama sačuvani i u svakom trenutku ih možete pregledati i setiti se Vaše svadbe. Osim fotografisanja i snimanja dešavanja na mestu proslave, mladenci se često odlučuju za foto session pre venčanja, na nekoj zanimljivoj lokaciji. Tu se mogu napraviti i zanimljivi snimci praćeni specijalnim efektima i muzikom.

Sa odabranim fotografom ili snimateljom se možete dogovoriti kako ste beleženje uspomena na ovaj način zamislili, ali pustite ih i da sami povremeno osete momente koje treba prevoriti u fotografiju ili snimak, jer spontani trenuci su često najlepša. Mnogi fotografi nude interesantne opcije kao što su snimanje dronom ili Go Pro kamerom te ih iskoristite ukoliko ih možete priuštiti.

KNJIGA GOSTIJU

Stavite knjigu gostiju na istaknuto mesto u sali za proslavu svadbenog veselja. Dizajn i veličinu knjige odaberite po sopstvenom ukusu i pustite sve prisutne da u nju upišu želje za Vas i utiske sa slavlja. Pisane uspomene traju dugo i ova klasična ideja sjajna je da nakon više godina sednete i pročitate kako su se Vaši gosti proveli i kakve čestitke i želje su Vam uputili.

U pitanju je dragocena i trajna uspomena i takođe se lako realizuje bez obzira koliko Vam je budžet za organizaciju svadbene proslave na raspolaganju.

VOĐENJE DNEVNIKA

Želite li da zabeležite sve što ste osećali i kako je protekla organizacija svadbe i sama proslava i kakvi su bili utisci sutradan? Mladenci, sjajna ideja je da vodite dnevnik ili zajedno ili svako za sebe dok je sećanje na detalje još uvek sveže. Biće interesantno kada kasnije budete čitali koliko ste bili uzbuđeni zato što sklapate brak, srećni što ste pronašli srodnu dušu, zabrinuti da sve prođe u najboljem redu i onako kako ste zamislili…

Zapišite svaki razgovor, zvuk, miris, vizuelni doživljaj i osećanje. Nakon nekoliko godina se dobar deo tih detalja zaboravi, a kad kasnije budete čitali dnevnik to će Vam pomoći da se vratite kroz vreme i sve ponovo doživite.

KUTIJA USPOMENA

Kada se svadbena proslava završi, sakupite što više predmeta koji će Vas na prvi pogled i dodir podsetiti na lepe trenutke koje se tog dana doživeli sa svojim partnerom i dragim gostima. Stavite ih u posebnu kutiju koju ćete napraviti i ukrasiti sami ili pak poručiti preko interneta.

Među sakupljenim i sačuvanim predmetima mogu biti pozivnica za venčanje, etiketa pića uz koje ste nazdravili, dekoracija sa torte, cvet sa bidermajera, dijadema, cvet sa mladoženjinog revera… Sve ovo će Vas jednog dana podsetiti na Vašu svadbu i posle dugo godina osvežiti sećanja.

FOTO KABINA

Atmosferu i dobro raspoloženje sa svadbe posebno će preneti foto kabina, poznata i kao photobooth – sve popularniji dodatak za bilo kakva slavlja i fotografisanje. Napravite unikatne selfije koje ćete ubrzo dobiti odštampane. Dok se slikate stavite perike, lažne brkove, bedževe ili smešne naočare.

Sa foto kabinom dobijate interaktivnu zabavu za mladence i goste i još jednu kreativnu ideju za dokumentovanje uspomena.

SLIKAR NA SVADBI

Ako zamišljate romantičnu svadbu i želite unikatnu, jedinstvenu uspomenu na dan kada ste stupili u brak sa voljenom osobom, angažujte slikara koji će na slavlju oslikati ambijent i dočarati atmosferu na platnu. Ovo će biti remek delo za pamćenje. Prisustvo slikara na svadbi daje čitavom slavlju dozu otmenosti i pojačava romantiku.

NAPRAVITE VREMENSKU KAPSULU

Kada je ova ideja u pitanju dopustite svakom gostu da na papir napiše neka predviđanja za zajedničku budućnost Vas i Vašeg partnera ili partnerke. Sve spakujte u jednu kutiju koju ćete otvoriti npr. na desetogodišnjicu braka i zajedno pročitati. Sigurno će biti zanimljivo. Nemojte otvarati pre dogovorenog datuma jer će onda ’’kapsula’’ izgubiti smisao.

NEKA I GOSTI PAMTE VAŠU SVADBU

Sve više je praksa da se gosti daruju nekim simboličnim pokloničićima koje će dobiti nakon što budu dočekani na stolu. Kada taj poklon ponesu kući i sačuvaju imaće lepu uspomenu na slavlje kom su prisustvovali.

Personalizovanih ideja ima bezbroj, a mi Vam možemo predložiti neke: aromatične svećice, podmetači za čaše, čokanji, mini likeri, privesci za ključeve, čokoladice, teglice sa bombonama, magnet za frižider…

Pružite svim prisutnima nešto za uspomenu i istovremeno iskažite zahvalnost što su podelili sa Vama radost i na poseban dan upotpunili veselje.

Ostavite odgovor