You are currently viewing Najbitniji koraci u noćnoj rutini nege lica

Već svi odlično znamo da kvalitetan san znači dobro zdravlje kože, međutim, uprkos tome, mnogi od nas i dalje ne obraćaju dovoljno pažnje na svoju noćnu rutinu nege lica. Da bi naša koža bila što zdravija, treba uložiti u određene proizvode koji bi preko noći pozitivno uticali na prirodne procese koji se tokom našeg sna odvijaju u koži.

Pravilno čišćenje kože našeg lica i uklanjanje prljavštine koja se nagomilavala tokom dana je vrlo bitna ukoliko želimo da je održimo u što zdravijem stanju. Pre svega, tokom spavanja treba skloniti kosu s lica jer masnoća sa kose može prouzrokovati nastanak bubuljica na delovima gde je naša koža najosetljivija. Za detaljan spisak koraka koje treba pratiti tokom noćne rutine da bi vam koža bila uvek zdrava i čista, pročitajte tekst do kraja.

#1 Pranje lica – početni korak večernje nege 

Večernje pranje lica je najvažniji korak čitave nege, jer na taj način odstranjujemo prljavštinu koja se nakupila u toku dana na našoj koži i koja bi mogla da nam zapuši pore i dovede do nagomilavanja količine bakterija. Nakon čišćenja nekim laganim gelom za lice koje nam neće iritirati kožu, potrebni su nam, pre svega, praktični i mekani peškiri koje je potrebno redovno menjati. 

Jako je bitno da ne koristimo danima isti peškir u te svrhe, jer na vlažnoj tkanini, posebno u kupatilu gde je vlaga u vazduhu na većem niovu nego igde u našem domu, dolazi do bržeg razvoja mikroorganizama, te brisanje takvim peškirom može jako loše uticati na našu kožu lica. 

Ukoliko ste tog dana nosili šminku, sigurnije je lice prvo oprati uljanom umivalicom, a onda nakon toga gelom na koji smo navikli. Ostavljanje šminke na koži tokom noći se nikako ne preporučuje, upravo zbog zapušavanja pora i izazivanja mitisera i bubuljica.

devojka

#2 Korišćenje tonika – za balans pH vrednosti

Ukoliko želimo da uklonimo i one najsitnije tragove nečistoće sa našeg lica, koristićemo tonik u te svrhe. Međutim, to nije jedini razlog zbog kog bismo ga uveli u svoju noćnu rutinu. Jedan od najbitnijih razloga za korišćenje tonika je zapravo dostizanje prirodnog balansa pH vrednosti naše kože.

Gorenavedena funkcija tonika da dovodi do balansa pH vrednosti deluje anitbakterijski i protivupalno i prija svakom tipu kože. Tonici su posebno dobra solucija za sve one koji imaju probleme s aknama.

#3 Serumi za lice – za konkretne probleme s kojima se naša koža susreće

Serumi za lice su visokokoncentrovani kozmetički proizvodi za negu koji će nam pomoći u zaštiti naše kože i borbi protiv konkretnih problema koje imamo na njoj. Potrebno je uzeti upravo one serume koji su namenjeni baš vrsti problema s kojom se mi nosimo. Doduše, postoje i oni koji su namenjeni za sve tipove kože, te je njih dobro koristiti pred spavanje u svakom slučaju, jer ne mogu da škode.

Neki od tih seruma su definitivno oni hidratantni, koji, kao što samo ime kaže, imaju uticaj na hidrataciju, što može samo da pobooljša stanje naše kože i ne može nikako imati loš uticaj. Pored hidrirajućih, tu su oni antiage serumi koji nam pomažu da, uslovno rečeno, ispeglamo borice koje su krenule da nam se pojavljuju na određenim mestima usled godina.

#4 Hidratantna krema za lice – hidratacija kao poslednji korak večernje nege našeg lica

Na kraju, nakon samog čišćenja, toniranja i dodavanja omiljenog seruma za lice, na red dolazi i posledenji korak naše večernje nege – hidratantna krema za vraćanje života našoj koži. One kvalitetnije omogućavaju koži da se tokom noći regeneriše i vrati svoj prirodan sjaj, kao i da eventualno eliminiše nepravilnosti nastale prethodnih dana i na taj način pozitivno utiče na zdravlje našeg lica..

Ukoliko koristite upravo onu noćnu kremu koja najviše odgovara vašem tipu kože, ujutru ćete ustati svežiji nego ikad, sa duboko hidriranom kožom spremnom za novi dan. Što bogatija krema se koristi uveče, to će ona biti delotvornija za vaše lice i njegovu teksturu.

#5 Kvalitetan san – daleko najbitnija stakva čitave rutine

Tokom sna vi dozvoljavate svom licu da upije sve ono što ste na njega naneli, te na taj način se koža najbolje obnavlja i priprema za sledeće jutro. Iz tog razloga je potrebno da, nakon završetka obavljanja večernje rutine, odete pravo u krevet i, po mogućstvu, zaspite što ranije.

Kvalitetan san je, ne samo onaj koji traje od šest do osam sati, već i onaj koji se ne ometa i samim tim ne prekida. Pokušajte da, uveče kada legnete, ne gledate u ekran laptopa ili mobilnog telefona, kako se ne biste razbudili i time otežati sebi odlazak na spavanje.

Ovih pet koraka je najbitnije za održavanje valjanog zdravlja naše kože. Da biste imali kvalitetnu, hidriranu i kožu bez nesavršenosti, ispratite ovaj naš predlog svake večeri tokom svoje noćne rutine. Na taj način ćete svom licu vratiti mladolikost i svežinu.

Ostavite odgovor