You are currently viewing Kreiranje uličnog trendi stajlinga

Moderne tehnologije, koje predstavljaju bazu društvenom životu i informisanju savremenog doba, značajno doprinose aktuelizovanju street style trendova. Ulični stil u osnovi predstavlja upravo ono što sama reč govori – modne trendove koje demonstriramo na ulicama gradova. Posredstvom društvenih mreža i internet  komunikacije uopšte, ovi trendovi poslednjih godina sve više dobijaju na relevantnosti u okviru modne scene. Trendove koji obeležavaju aktuelni street style pred publiku uglavnom iznose poznate ličnosti i takozvani influenseri, a poslednjih godina se kreće u pravcu funkcionalnosti odeće, koju zagovara takozvani body-neutrality pokret. Ne biste li uspešno kreirali sopstveni stil u okvirima uličnih tredova, pročitajte više o najaktuelnijim modnim rešenjima ove sezone i načinima na koje možete svoje kombinacije prilagoditi sopstvenom ukusu.

Ležernost kao pravilo

Ulični trendovi sami po sebi podrazumevaju pre svega kombinovanje onih komada koje ćete nositi u neformalnim prilikama, iako ovo pravilo nije bez izuzetaka. Stoga, kada govorimo o street style-u, pre svega govorimo o ležernoj garderobi koja će se dobro uklopiti u atmosferu kafića i šetnji širokim bulevarima gradova. Baza garderobera kojim težite da se uklopite u ovaj stil odevanja stoga treba da podrazumeva funkcionalne i takoreći evergreen komade, poput farmerki i pamučnih jednobojnih majica, košulja koje se mogu nositi u formalnijim varijantama uz salonke, ali i lifestyle šorc koji se odlično uklapa sa modernim patikama. Street style dozvoljava interesantne fuzije stilova, ali je dobro povezivati ih neutralnim komadima, da ne bismo otišli u krajnost.

Lični pečat

Moda sama po sebi predstavlja svojevrsno sredstvo izražavanja i street style trendovi nude različite načine oglašavanja ličnosti kroz modne izbore. Upotreba mode u ovu svrhu je već dugo prisutna, ali se čini da su poslednjih sezona aktuelniji no ikada trendovi kao što je štampanje majica, te bedževi sa različitim motivima i porukama, kao i aksesoari sa privescima kojima se šalje izvesna poruka. Lični pečat modnom stilu možemo takođe dati i odabirom i kombinacijom boja, te i izvesnim smelijim istupima u tom pogledu. U svakom slučaju, ulica uvek blagonaklono gleda na izražavanje ličnosti kroz odeću, a ovo ide u prilog svima koji žele da kreiraju stil koji će pratiti aktuelnosti ali se na određen način ipak isticati jedinstvenošću.

devojka-kosulja-farmerke

Održiva moda

Brojni izazovi kroz koje društvo prolazi poslednjih godina navode modnu industriju da se kreće u pravcu održivosti, odnosno ekološke osvešćenosti. Održiva moda prema tome podrazumeva one komade koji se proizvode na najodrživiji mogući način, uzimajući u obzir ekološki i društveno – ekonomski aspekt. Modne kompanije zbog toga sve više rade na sistemima za reciklažu, a takođe se stavlja akcenat na upotrebu biorazgradivih materijala uopšte. Ulični modni trendovi prirodno podržavaju osvešćenost na ovom planu, te je u osnovi savet da se pri izboru odeće fokusirate na prirodne materijale. Činjenica je da je odgovornost u ovom smislu napokon postala i aktuelnost, što bi trebalo da podržite svojim modnim izborima.

Smele kombinacije

Street style trendovi nam prižaju mnogo slobode u pogledu kombinovanja različitih stilova, što nam u velikoj meri olakšava brz stil života koji savremeno doba zahteva od nas. Jednostavnom promenom obuće možemo izneti istu kombinaciju u kancelariji i u opuštenoj šetnji gradom. Isto tako je mala crna haljina, koju bismo ranije birali isključivo za noćni izlazak, sada dobro rešenje i za dnevnu varijantu uz udobne trendi patike. Jednako dobro će funkcionisati i elegantne salonke uz oversized farmerke ili bismo mogli da uklopimo široku majicu sa printom sa elegantnom suknjom. Zbog toga dajte mašti na volju i pre nego što otpišete neku kombinaciju isprobajte je, jer ovaj ulični pristup modi briše mnoge granice i dozvoljava da se poigravamo neočekivanim kombinacijama.

 

Kada je u pitanju kreiranje uličnog trendi stajlinga nema strogih pravila, ali su imperativi funkcionalnost i smelost. Modna rešenja koja nam se svakodnevno nude uglavnom putem društvenih mreža su polazna osnova ili inspiracija i pre svega nam preporučuju individualnost i ležernost. U zavisnosti od sopstvenog ukusa i stila života, odlučite se za oversized modele, slojevite kombinacije, atraktivne komade, neutralne ili pak neonske boje. Vodite se pre svega sopstvenim osećajem i zasigurno ćete biti zadovoljni stajlingom koji ste osmislili.

Ostavite odgovor