You are currently viewing Kondominijum – savremeni koncept stanovanja vredan svačije pažnje

Kondominijum je vrsta stambenog kompleksa, koja u sebi spaja udobnost i luksuz savremenog načina života zajedno sa mirom i bezbednošću koji je u urbanoj sredini gotovo nemoguće dostići.

Iako možda do sada niste čuli za njih, kondominijumi već neko vreme uživaju veliku popularnost na svetskoj sceni nekretnina, a nedavno su dostupni i u našoj prestonici.

Visoki standardi gradnje, funkcionalan prostor, bezbednost i komfor samo su neki od odlika ovih stambenih kompleksa. U nastavku teksta saznajte koje sve prednosti oni nude svojim stanarima, kao i zašto predstavljaju idealno mesto za život.

Šta je kondominijum i kako se uklapa u moderan način stanovanja?

Najprostije rečeno, kondominijum predstavlja zatvoren kompleks stanova, koji su od ostatka okoline odvojeni ogradom. Ovaj koncept nastao je još 1960. godine u Sjedinjenim Američkim državama, nakon čega je vrlo brzo postao popularan širom sveta.

Kondominijumi su nedavno stekli popularnost i na domaćem tržištu, pa tako u Beogradu postoji već nekoliko sagrađenih kondominijuma. Imajući u vidu da kvalitet jednog stambenog kompleksa čine njegova lokacija, kvalitetna gradnja i mnoštvo dodatnih sadržaja, posebnu pažnju vredi posvetiti kompleksu Voždovih kapija.

Stanovi Voždove kapije predstavljaju sjajan izbor za život, jer predstavljaju idealnu kombinaciju izvanredne lokacije i mira usred gradske vreve. Ovaj kompleks u novogradnji nalazi se na Voždovcu, nadomak značajnih ustanova, fakulteta, sportskih i šoping centara, ali i mira i prirodne lepote Avale i Bajfordove šume. 

Svojim sadašnjim i budućim stanarima nudi veliki izbor sadržaja prilagođenih modernom načinu života, uz sigurnost i bezbednost koji odlikuje koncept kondominijuma, kao i oazu mira za odmor od života u velikom gradu.

Koje su glavne karakteristike kondominijuma?

Mnogo je toga na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira stana. Srećom, danas su nam korisni saveti u brojnim oblastima života vrlo lako dostupni, te je većina nas navikla da se dobro informiše pe nego što se upusti u tako velik korak kao što je to kupovina stana.

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu stana u novoizgrađenom kompleksu, dobro je znati šta treba tražiti. Međutim, kupovina stana u kondominijumu značajno olakšava ovaj poduhvat, jer su ovi kompleksi planirani i izgrađeni po meri svakog savremenog pojedinca.

#1 Bezbednost kao ključna odlika kondominijuma

Kao što smo već spomenuli, kondominijum predstavlja zatvoren stambeni kompleks. Iz tog razloga, njegova glavna odlika jesu sigurnost i bezbednost.

Naime, kondominijume odlikuje ograničen ulazak u stambenu zonu, koji se reguliše pristupom pomoću kartice, kao i recepcijom koja radi 24 časa dnevno. Takođe, površina kompleksa prekrivena je sigurnosnim kamerama, a stanarima su na raspolaganju i podzemne garaže.

#2 Bogat dodatni sadržaj za ispunjen i lagodan život

Kako bi ovi kompleksi zaista funkcionisali kao jedan uređen ekosistem, u okviru njih dostupni su dodatni sadržaji, koji stanarima nude pristup svemu što je neophodno za lagodan život, bez potrebe da napuštaju kompleks.

Maloprodajni objekti, privatni parkovi i igrališta, kao i sportski objekti, restorani i kafići, samo su nekih od dodatnih sadržaja koji su dostupni stanarima kodnominijuma, a koji ove stambene prostore čine pravim malim gradovima.

#3 Moderna i funkcionalna gradnja kao glavni prioritet

Naravno, kvalitetna gradnja stanova i njihova funkcionalnost jednako su bitni kao i svi dodatni sadržaji. Stanove koji se nalaze u dobro projektovanim kondominijumima odlikuju optimalan odnos kvadrature i broja i rasporeda soba, kao i kvalitetna instalacija i stolarija. U njihovoj ponudi možete pronaći sve od jednosobnih stanova do luksuznih penthausa, te je sasvim izvesno da je ponuda stvorena za svačije potrebe.

dnevna-soba-kauc

Kondominijum – idealan izbor za porodice sa decom

Kondominijum predstavlja savršen stambeni kompleks za svaku modernu porodicu. Povoljna lokacija ovakvog kompleksa garantuje blizinu svim značajnim delovim grada, te možete biti sigurni da nećete trošiti svoje dragocenom vreme putujući na posao i vozeći decu u školu i na dodatne aktivnosti.

Akcenat na bezbednosti i sigurnosti koji ovde vlada vašoj porodici pružiće lagodan život, deci srećno i bezbrižno odrastanje, a vama mir i jednu brigu manje.

Takođe, dodatni sadržaji koji karakterišu kondominijum odgovaraju potrebama i afinitetima svih generacija. Vaša deca moći će bezbrižno da se igraju u parku, dok vi uživate u kafi na svojoj terasi ili u bašt nekog od kafića.

Kondominijumi – sjajna prilika za započinjanje samostalnog života

Kondominijum predstavlja izvanrednu priliku i za parove bez dece, ali i samce. Veliki je broj različitih nekretnina na raspolaganju, te se možete odlučiti za prostran višesobni stan ukoliko želite luksuz, ili pak nešto manji prostor ukoliko težite minimalizmu.

Stanovi u kondominijumu prilagođeni su modernom stilu života, ne samo zahvaljujući svojoj funkcionalnosti i maksimalno iskorišćenom prostoru, već i zahvaljujući brojnim dodatnim sadržajem koji ovaj kompleks pruža.

Sadržaji poput teretana, bazena i sportskih terena, kao i velikog broja ugostiteljskih objekta pružaju sve uslove za aktivan i komforan život kakvom jedna moderna individua može da teži.

Imajući u vidu sve njihove karakteristike, sasvim je očigledno zašto kondominijumi stiču sve veću popularnost na našem tržištu. Ukoliko želite bezbrižan i komforan život u središtu dešavanja, ali zaštićen od gradske vreve, kondominijumi su i više nego pravi izbor za vas!

Ostavite odgovor