You are currently viewing Kako upariti obuću sa različitim odevnim kombinacijama?

Obuća je ključan deo svakog autfita. Odabir cipela u pogrešnoj boji može potpuno narušiti vaš stajling, dok će ga prava nijansa upotpuniti i istaći sve važne detalje.

Prilikom kombinovanja odeće i obuće, obično se pitamo kako da uparimo njihove boje. Da li treba birati obuću sličnih nijansi ili potpuno suprotnih? Koje boje se slažu jedna uz drugu, a koje odudaraju? Šta ako naša odevna kombinacija već sadrži više boja?

Kako bismo razrešili sve ove nedoumice, sastavili smo mali vodič kroz odabir obuće prema odeći. Nastavite sa čitanjem i saznajte kako da najbolje odaberete obuću i izvučete maksimum iz vašeg autfita.

cipele-stikle-sandale-bez-krem

Obuća neutralnih boja – večiti klasik koji se slaže uz sve

Prodavnice obuće u Novom Sadu, Beogradu i ostalim većim gradovima danas nude širok dijapazon modela i printova. Retko ko će ući u prodavnicu obuće, a da mu se ne svidi gotovo svaki model koji u njoj ugleda.

Međutim, ukoliko želite da napravite pravi izbor i dobru investiciju, osim na udobnost, potrebno je obratiti pažnju i na mogućnost kombinovanja cipela uz odeću koju već posedujete.

Obuća u neutralnoj boji poput crne, sive i bež ide uz sve, te ne morate brinuti da li će se boje slagati. Uz ovakvu obuću možete kombinovati odeću koja je takođe neutralnih boja. Takođe, ona je idealna i kada je ostatak autfita u jarkim bojama ili sa mnogo boja, poput šarene letnje haljine.

Odabirom obuće neutralnih boja sebi garantujete par cipela koji ćete moći da nosite uz svaku odevnu kombinaciju. Tako štedite svoj budžet, ali i vreme i snagu koju biste posvetili svakodnevnom kombinovanju stajlinga.

Iako se neutralne boje slažu uz sve, uvek imajte na umu da cipele ne treba da se slažu uz vašu odeću, već da je dopunjuju. Zato, ukoliko želite da postignete uredan i moderan izgled, odevnu kombinaciju koja je pretežno jedne neutralne nijanse razbijte cipelama u boji, a uz šareni autfit odlučite se za cipele neutralne nijanse.

Kako kombinovati cipele jarkih boja?

Neutralne boje su siguran odabir, ali jarke boje su ono što je trendi, pogotov ove sezone. Pametno ukombinovane boje istaći će važne detalje vašeg autfita i doneti vam moderan i šik izgeld vredan pažnje.

Cipele u boji odličan su izbor uz neutralne i jednobojne odevne kombinacije, gde će cipele biti te koje se ističu. U tom slučaju, možete odabrati i kaiš ili torbu iste boje, koji će se slagati uz cipele.

Međutim, cipele u boji možete nositi i uz autfit u boji, dovoljno je da na njemu imate bar neki detalj u boji cipela. Obuća će tako istaći ovaj detalj, ali i uneti živahnosti i sofisticiranost u celokupan stajling. Crvene cipele u kombinaciji sa belom, crnom, pa čak i tamnoplavom bojom odlična su klasična kombinacija.

Nude nijanse – bež, krem, šampanj i boje kafe

Nude obuća ili obuća u boji kože je ženstvena i slaže se uz baš sve. Možda vam se čini da je mnogo neupadljiva, ali pravilnom kombinacijom nijansi ona može upotpuniti i pastelne i jarke odevne kombinacije.

Njena glavna vrlina je to što vizuelno izdužava noge. Naime, ukoliko odaberete obuću u boji svoje kože, ona će u očima posmatrača izdužiti vaše noge, jer ne naglašava njihov “kraj” tj. stopala, kao što bi to uradile cipele bilo koje druge boje. Takođe, ova boja ne privlači pažnju na cipele, te je sva pažnja usmerena na vašu odevnu kombinaciju.

Kao što smo rekli, nude cipele idu uz sve, ali ukoliko se odlučite da ih kombinujete sa vrlo sličnim nijansama, naš savet je da pronađete bar neki detalj u jačoj boji, poput kaiša, kako biste razbili monotoniju autfita.

Evo uz koje autfite možete kombinovati obuću neutralnih nijansi:

  • Nude potpetice sa malom crnom haljinom su klasična i elegantna večernja kombinacija.
  • Bež cigaret pantalone, bela košulja i bež blejzer uz salonke u boji vaše kože biće odličan poslovni autfit.
  • Uz farmerice, bluzu u pastelnom tonu i bež sandale postići ćete pravi ležerni izgled.
  • Crna kožna suknja ili crne kožne pantalone uz bluzu sa printom i bež platforme savršen su izbor ukoliko želite da pokažete sovju smelost.

Kada birate obuću, birajte je u skladu sa odećom koju posedujete. Pokušajte da pronađete onu koja će se slagati uz više odevnih kombinacija, kako ne biste bili primorani da posedujete poseban par obuće za svaku kombinaciju. Upravo u ove svrhe poslužiće vam neutralne nijanse.

Međutim, ukoliko želite da budete trendi, bar jedan par obuće u boji mora se naći u vašoj kolekciji. Odlučite se za boju koja se najčešće pojavljuje u vašem garedroberu ili onu koja se slaže uz najviše komada odeće, kako biste postigli šik izgled uz različite kombinacije.

Ostavite odgovor