You are currently viewing Kako izabrati pravu polikliniku?

Na početku ovog bloga da se upoznamo sa samim terminom poliklinika koji označava lečenje ili negovanje pacijenata, ustanova u kojoj se, prema grčkom prevodu, pacijenti leče ambulantno.

Danas u svakom gradu bilo kog mesta u Srbiji ima dosta ovakvih zdravstvenih ustanova, ali je potrebno odabrati pravu kako biste bili sigurni za svoju dijagnozu, terapiju, kao i lekara kojem ste svoje zdravstveno stanje poverili.

Prema zakonu republike Srbije polikliniku može osnovati više zdravstvenih radnika, najmanje tri lekara različitih specijalnosti, s tim što svi moraju biti zdravstveni radnici.

Pre svega prilikom odabira poliklinike potrebno je da proverite sa svojim prijateljima da li su imali iskustva.

To je jako bitno jer onaj ko je koristio usluge može vam reći i na koji način se u određenoj poliklinici vodi računa o pacijentima, koliko su lekari posvećeni, ali i kakav je sveukupni utisak o čistoći, ljubaznosti i spremnosti da vam pomognu.

Sve su ovo faktori koji mogu biti vama od koristi, kada se odlučujete kojoj poliklinici da poverite svoje zdravstveno stanje.

Stručnost lekara svakako je na prvom mestu, tako da ukoliko je moguće proverite biografiju lekara specijaliste na internetu, proverite da li je on stručnjak u svojoj oblasti, ali i kakvi su komentari na forumima.

Danas u eri interneta, ljudi veoma brzo svoje isksutvo dele sa drugim korisnicima.

Upravo je to i svrha postojanja foruma, a kojih u oblasti medicine ima dosta. Proverite na pretraživaču da li je za određenu polikliniku, ili lekara kojem planirate da se uputite bilo komentara, bilo iskustava.

Svakako će vam značiti i ukoliko neko od vaših prijatelja ili poznanika je već koristio usluge poliklinike za koju ste vi zaintersovani te nemojte zanemariti ni njih da pitate.

Posetite sajt poliklinike

Ukoliko na veb sajtu poliklinike vidite više lekara koji su specijalizovani za oblast koja je vama potrebna, proverite svakog od njih.

Nemojte na prvu birati lekara kod koga ćete zakazati, već se informišite o njegovom radu.

Tehnologija je nešto što savremena medicina svakako prepoznaje, i potrebno je da pored stručnosti koju lekari imaju poliklinika koju vi birate ima i najsavremenije aparate.

Savremena oprema je potrebna radi lakše i preciznije dijangostike, kako bi lekari na osnovu svog dugogodišnjeg isksutva odredili pravi uzročnik problema ali i ponudili rešenje za vaše zdravstveno stanje.

Vodite i računa da kada birate polikliniku, da li ona ima tradiciju, da li ima zadovoljne pacijente i da li poliklinika može pokriti različite oblasti medicine.

To značli da je ona spremna da vam pruži potpunu medicinsku podršku, negu i pomoć u lečenju stanja ili bolesti.

Dakle, bitno je da poliklinika ima ordinacije koje su kompletno opremljene za dijagnostiku, ali i u kojoj rade isksuni i pouzdani lekari specijaliti koji će vam pružiti potpunu medicinsku pomoć.

Već prilikom prvog kontakta sa poliklinikom, odnosno vašeg poziva ili upita putem mejla videćete koliko je osoblju stalo do vašeg zdravlja.

Dostupnost poliklinike u svakom trenutnu

Ukoliko osetite empatiju, ali i zaintersovanost osobolja na prvu da vam se pruži podrška i lečenje možete samo staviti jedan plus na početku.

Takođe, prilikom zakazaivanja pacijenti kažu da je veliki plus i ukoliko nemate dodatnih problema, ukoliko je bez čekanja i komplikovane procedure jer u suštini sve te odlike imate u državnoj ustanovi, a vi ne želite da tako nešto dobijete i u privatnoj poliklinici zar ne?

Poliklinika koja vodi računa o svojim pacijentima je sa svojim stručnim osobljem dostupan uvek, pa čak i ukoliko vi kao pacijent niste u mogućnosti da posetite ordinaciju.

Međutim, bitno je i da vam poliklinika ponudi sve vrste specijalističkih pregleda, ambulantne dijagnostičke kao i terapijske intervencije iz najrazličitijih oblasti.

Prava poliklinika se bira ne tako jednostavno, ali kada jednom izaberete bitno je da znate da niste pogrešili.

Svi pregledi u jednoj poliklinici

Izbegavajte one poliklinike u kojima je potrebno da odete kod pet prethodnih doktora da biste proverili vaše zdravlje.

Bitno je da u poliklinici koju izaberete možete sve da proverite i uradite odmah i zakažete termin bez čekanja koji može trajati i po nekoliko sati.

Ugođaj u ovakvim poliklinikama je daleko bolji, a najbitnije je svakako da vam izabrana poliklinika obezbedi i stručnost medicinskog osoblja kako biste bili u potpunosti sigurni da je vaše zdravlje u pravim rukama.

Najbolja odluka za vas i vašu porodicu svakako je odlazak u polikliniku, jer ćete uvek sa sigurnošću reći da vas je stručnjak dobro i temeljno pregledao.

Prava poliklinika će vam pružiti sve ovo navedeno u tekstu, a da pritom vidite kako je sve uredno, lepo sređeno i najbitnije čisto u svakom trenutku.

Složićete se da zdravlje nema cenu, zato birajte pametno i dobro proverite kojoj poliklinici dajete svoje poverenje da vodi računa o vašem zdravlju.

Ostavite odgovor