You are currently viewing Idealne destinacije za praznična putovanja

Na našim prostorima obeležavaju se brojni praznici tokom godine – od onih tradicionalnih koji ceo svet slavi poput Nove godine i Božića, do Prvog maja, Dana državnosti, Dana zaljubljenih i brojnih drugih praznika kada većina ljudi ne radi i ima priliku da organizuje mini vikend putovanje.

Brojni gradovi na Balkanu obiluje velikim brojem mesta kako za noćni provod, tako i za miran vikend u prirodi te nema sumnje da će svako pronaći idealnu destinaciju prema svom ukusu.

U nastavku teksta saznajte gradove i mesta na kojima možete organizovati praznično putovanje po Srbiji.

#1 Beograd – destinacija dobrog provoda

Beograd je definitivno prva stanica ukoliko tragate za dobrim noćnim provodom. 

S obzirom na činjenicu da se srpska prestonica nekoliko puta nalazila na listi gradova sa najboljim noćnim provodom, nije ni čudo što se toliki broj posetilaca odlučuje upravo za ovu destinaciju kada je u pitanju noćni provod.

Noćni život u Beogradu poznat je po brojnim splavovima, barovima, kafanama i kafićima u kojima j provod zagarantovan. Pored toga što provod u Beogradu traje gotovo tokom cele nedelje – od ponedeljka do nedelje, za razne praznike na ovim mestima vlasnici organizuju posebne večeri na kojima nastupaju naše najveće muzičke zvezde. 

Za doček Nove godine 2023 Beograd je već pripremio aranžmane u brojnim prestižnim beogradskim hotelima kao i kafićima, splavovima i svim onim drugim omiljenim mestima mladih.

Osim toga, grad Beograd u toku praznika poznat je po raskošnoj dekoraciji širom grada, posebno u centru grada gde se i organizuju razne manifestacije posebno za mlađu populaciju.

Ukoliko se odlučite za provod Nove godine u Beogradu, savetujemo da na vreme rezervišete svoje mesto budući da su aranžmani već uveliko pušteni u prodaju. 

#2 Zlatibor – podjednako dobro mesto kako za provod tako i za odmor

Mesto na kojem možete da se dobro provedete, uživate u piću i domaćim specijalitetima, a ujedno i odmorite jeste Zlatibor. Zlatibor je definitivno jedna od najposećenijih planina u Srbiji već godina u nazad, a čućete upravo i zbog čega. 

Pored toga što je Zlatibor idealna destinacija za zimovanje, ova planina poznata je takođe i po dobrom noćnom provodu. U samom centru Zlatibora nalaze se brojni kafići kao i pabovi čiji provod traje do ranih jutarnjih časova. 

Neki od najpoznatijih klubova na Zlatiboru koji okupljaju najveći broj turista jesu Vendom, Alibi kao i Grand Irish Pub koji ste sigurno imali priliku da vidite dok ste šetali glavnom ulicom. 

Kao i zimi, ništa manje ova planina nije posećena ni leti. Mnogi rekreativci svake godine posećuju Zlatibor koji svojim posetiocima nudi toliko toga. 

Šetnjom po Zlatiboru imaćete prilku da vidite neke od najlepših vidikovca sa kojih se pruža nestvaran pogled na prirodu, ali i upoznate se sa brojnim drugim znamenitostima kao što su pećine, vodopadi, muzeji i brojna druga mesta. S obzirom da veliki broj sadržaja, planina Zlatibor je idealna destinacija za porodični odmor.

Znamo koliko je svež, čist vazduh važan za naše zdravlje, stoga ukoliko nikada niste posetili planinu Zlatibor, preporučujemo da to promenite i organizujete sebi mini vikend gde ćete biti fizički aktivni, uživati na svežem vazduhu, ali i tradicionalnim ukusnim specijalitetima srpske kuhinje.

fruska-gora

#3 Fruška gora – planina u srcu Srema

Planinski turizam iz godine u godinu je sve popularniji, a snažan skok vezuje se upravo za period pandemije, kada niko od nas nije mogao da putuje u svoje omiljene evropske destinacije, već smo bili “primorani” da istražimo sva ona mesta u našoj okolini kako bi proveli godišnji odmor.

Za one koji ne znaju, planina Fruška Gora nalazi se u Vojvodini u srcu Srema. Još 1960. godine ova planina proglašena je nacionalnim parkom u okviru kog se nalaze brojne znamenitosti kao i turistički centri. 

Pored same prirode, u okviru Fruške Gore nalaze se brojni manastiri, spomenici kulture, vidikovci kao i brojna jezera i mesta na kojima ćete napraviti najlepše slike koje će večno ostati kao uspomena.. Dva najpoznatija jezera u okviru Fruške Gore su Ledinačko jezero kao i Bešenovačko jezero koje je jos poznatije kod nazivom Beli kamen. 

Ovo jezero danas je biser prirode sa tirkiznom bojom vode koje je okruženo ogromnim, belim stenama. Smatra se da je jezero sasvim slučajno nastalo, kada je jednog dana tokom okopavanja rude izbila voda. 

Vrlo brzo, ovo jezero postalo je jedno od najlepših prizora, i ujedno jedno od najposećenijih mesta svih turista. 

Kako je iz godine u godinu ovo mesto posećivalo sve veći broj turista, u poslednje dve godine aktivno se radi na njegovom preuređenju budući da ranije nije postojao adekvatan prilaz u vodu, a sama plaža bila je puna belog kamena što je predstavljalo veliki problem za one koji vole da se sunčaju pokraj jezera.

S obzirom da Fruška Gora obiluje brojnim mestima za odmor i uživanje, ova planina je idealna za proslavu Prvog maja, čemu svedoči i činjenica da najveći broj ne samo Novosađana, već i drugih turista iz drugih gradova, rado posećuje ovu planinu za Prvi maj.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste dobili neke nove ideje za organizaciju prazničnog, ili bilo kog drugog vikend putovanja!

Ostavite odgovor