You are currently viewing 4 originalne ideje za rođendansko iznenađenje voljene osobe

Uvek kada se približava rođendan nama drage osobe želimo da je iznenadimo na najbolji mogući način. Želimo da joj priredimo nešto posebno, što će je joj staviti do znanja koliko nam znači i u čemu će se videti naš trud.

Međutim, rođendani su svake godine, a nama ponestaje fenomenalnih i originalnih ideja. Ko zaista na ovom svetu ima u glavi 50 dobrih ideja za rođendanski poklon? 

Kada je reč o maloj deci, njih nije teško iznenaditi i usrećiti. Njima na čelu piše koja im je omiljena igračka i šta najviše vole da jedu. Slična je situacija čak i kada su u pitanju pokloni za 18. rođendan, jer tada je nekoliko poklona u opticaju koji ne mogu biti promašaj.

Ukoliko je osoba koju želimo da iznenadimo ipak malo starija i naš odnos sa njom je kompleksniji, mogu se javiti problemi pri osmišljavanju iznenađenja. U nastavku saznajte neke alternativne načine da oduševite voljenu osobu za njen rođendan.

#1 Napravite originalan video

Možda ste već čuli za ovu ideju ili znate nekoga ko je već priredio nešto slično voljenoj osobi iz vašeg okruženja, ali je pravljenje videa definitivno nešto što će uvek biti drugačije. Tu imate toliko prostora da budete kreativni i posebni, da ostavite svoj pečat i da na potpuno za vas karakterističan način čestitate rođendan. 

Postoji mnogo klasičnih ideja poput pravljenja slideshow-a, kombinacije vaših smešnih videa i slika ili organizovanja više prijatelja koji će svako za sebe snimiti kratke čestitke koje ćete kasnije povezati sve u jednu celinu. Poenta je u tome što bilo koji klasični način pravljenja videa možete modifikovati kako vama odgovara. Sve je dozvoljeno, ne postoje nikakva pravila. 

Ovo može zvučati zahtevno sa tehničkog aspekta, ali ne brinite, vaš trud je najbitniji i to je ono što će draga osoba ceniti. Programi za obradu videa nisu mnogo zahtevni, a i na internetu lako možete naučiti neke osnovne tehnike. 

#2 Pojavite se na najmanje očekivanom mestu

Može se dogoditi da slavljenik mora da radi na dan svog rođendana, što mu može malo pokvariti slavlje. Tu nastupate vi. Pojavite se na radnom mestu sa poklonom ili mu ga jednostavno pošaljite. To ne mora biti ništa krupno, dovoljno je cveće, mini torta ili poslastica na kojoj će topingom biti ispisano nešto po vašoj želji.

Ako za to postoji šansa, kontaktirajte njegove/njene kolege sa posla, pa uz njihovu pomoć organizujte iznenađenje koje će biti na radnom mestu pre nego što on/ona dođe na posao. Lepi baloni punjeni helijumom su dovoljni da stvore osmeh na licu koji će potrajati barem do kraja radne smene, kada će vam se pridružiti na proslavi na nekom lepšem mestu.

#3 Idite na neko posebno mesto 

Ako ste pažljivo slušali dragu osobu i dobro je poznajete, ovo je prilika da to i dokažete. Možete je odvesti na neko lepo mesto o kome ste čuli da priča i da izražava želju da ga poseti. Iznenađenje može biti u tome da ne otkrivate o kom je mestu reč do poslednjeg časa, pa će neizvesnost rasti, a samim tim i intenzitet iznenađenja. 

Možete ići do te mere da ih ‘’kidnapujete’’ na dan rođendana. ‘’Otmica’’ može biti zabavna i uzbudljiva. Vežite povez slavljeniku preko očiju i odvezite ga na mesto koje će biti potpuno iznenađenje za njega. Na mestu skidanja poveza može stajati grafit koji ste nacrtali, a u tom trenutku može početi i mini vatromet koji ste sami organizovali.

#4 Igrajte se skrivenog blaga

Sakrijte poklon na neko sigurno mesto, napolju ili u stanu i napravite uputstva koja će voditi do njega. Uputstvo može biti podeljeno u nekoliko zagonetki koje će slavljenik rešavati jednu po jednu. Kada reši prvu zagonetku dobije, ili još bolje pronađe drugu i tako jednu po jednu rešavajući stigne do poklona. 

Postoji bezbroj ideja kako ovo možete organizovati, ali kako god da napravite sigurno će biti puno smeha i uzbuđenja što možete snimiti kamerom i sačuvati kao uspomenu. U ovom slučaju poklon ne mora da bude nešto spektakularno jer je samo iznenađenje vrlo nesvakidašnje.

Za šta god da se odlučite, nemojte nikako izostaviti neku lepu šestitku ispisanu olovkom, kao ni neki dodatni poklončić koji neće koštati mnogo, ali će svakako imati efekta ako ga nenajavljeno izvadite iz džepa. Takođe, gledajte da u svemu postoji neka simbolika i da sve bude na ovaj ili onaj način povezano sa osobom kojoj je namenjeno.

Ostavite odgovor